18 Şubat 2010 Perşembe

Kırmızı-pembe çilek

Renk olgusu henüz yerleşmedi çilekte. Zihin öncelikle şematik öğrenmeye meyilli olduğundan renkler ilk etapta dikkat edilecek bir özellik olmuyor herhalde. Bazen çok güzel bir şekilde sarı kırmızı mavi ve pembe rengi seçiyor ve söylüyor. Bazen de hepsi karman çorman oluyor. bu aralar bir de “anne mu nee?” yi öğrendik bolca soruyor tekrar tekrar soruyor aynı şeyi. Ben de bir iki seferden sonra “sen söyle annecim bu ne” diyorum. Bana tekrarlattığı şeyi hiç düşünmeden cevaplayıveriyor. Çok ilginç madem bir seferde anladın niye habire sorarsın ki dimi??

Pijamamın rengini sordu:
Ç: “anne mu ne yenk?”
K: “pembe annecim”
Ç: “tım-mıı-zııı” (kırmızı)
K: “yok annecim pembe”
Ç: “tım-mıı-zıııııııı”
K: “hayır annecim pembeeee”
Ç: “tım-mıı-zııııııııııııııı” (sırıtmaya ve yan yan bakmaya başlıyor)
K: “pembe annecim pembeeeeeeeee”
Ç: “tım-mıı-zıııııııııııııııııııııııı”
İyice oyuna vurup gülmeye başlıyor. Bakalım ne yapacak diyerek ben de lafı değiştiriyorum:
K: “kırmızı renk annecim”
Bu sefer ne derse beğenirsiniz???
Ç: “pemmmm-beeeeeeeeeeeeeeeeeeee”
Ve ardından ana kız kıkırdaşarak yiyoruz birbirimizi :)))

Gardrobun alt kısmında annesinin ev ayakkabıları ve terliklerinin yığılı olduğunu öğrendiği günden beri, her gün en az 3-4 kez o terlikler ayakkabılar dökülüyorrrr uygun renklerde birbirleriyle çift kombin yapılarak evin içinde alt komşunun kafasına çivi çakar gibi takk takkk geziliyor. Biliyorum çıkan sesten de büyük keyif alıyor. Dolabı kendi de açamadığından yalvar yakar ağıtlarla bana açtırıyor. Her seferinde uyarmama rağmen özellikle parke üzerinde giyiyor. Ses daha iyi çıkıyor diye. Ben “halıda giy annecim” diye gürleyince biraz tıkırdatmayı yavaşlatıp ardından bir süre sonra tekrar hızlanıyor. Bu böyle devam ediyor bütün gün. Artık elimden tutup çekiştirdiğinde hemen anlıyorum ki dolabın başına gidicez. Peşin peşin yok olmaz diyorum ben de. Geçen gün yine çekiştiriyor beni bu sefer kesin bir dille “hayır annecim çok gürültü yapıyorsun açmıcam dolabı” deyince “ann-nee haaayiinin üütt-ttünndeeee” deyiverdi. Halının üstünde giyecekmiş baştan söz veriyor hanımefendi :)

Bazen bir çift giyiyor şöyle en süslü ve en yüksek topuklusundan. Bir çift daha seçip zorla bana giydirtiyor. Ardından elimden tutuyor evin içinde birlikte turluyoruz el ele tutuşmuş halde!? Ne diyim?? Kızımla birlikte yapacağım şeylerin hayalini kuruyordum evet. Ama bu kadar erken başlayacağımızı düşünmemiştim hiç :))))

3 yorum:

kirazzade dedi ki...

Çok cici yaa :)

Hacer dedi ki...

Kırmızı da ilk öğrendikleri renk genelde.
Şu, aynı şeyi tekrarlatmayı güven şeysinden yapıyolarmış:P aynı cevabı vermek önemliymiş yani.
kokiş bayan:) topuklu ayakkabıların içindeki ayakları görmek istiyorum:)

Adsız dedi ki...

Paylaşmış olduğunuz sunumlardan çok memmunuz.İcra Avukatı olarak bu paylaşımlarınızın devamını dileriz.